De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het HagaZiekenhuis : ook voor Restauratieve Voorzieningen een bewuste keuze

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het HagaZiekenhuis : ook voor Restauratieve Voorzieningen een bewuste keuze

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoek naar het meest geschikte cateringconcept voor het toekomstige bedrijfsrestaurant in het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Onderzoeksvraag is op welke wijze kan het personeelsrestaurant en de restauratieve voorzieningen voor de bezoekers op een zodanige wijze geïntegreerd worden dat er een optimale dienstverlening ontstaat voor alle gebruikers, rekening houdend met de gebruikersverwachtingen en het optimaal gebruiken van vierkante meters.
Om de onderzoeksvraag te beantwoorden hebben er een aantal onderzoeken plaat gevonden. Het onderzoek bestaat uit: inventariseren van de klantwensen van verschillende toekomstige klantengroepen door middel van interviews, inventariseren van trends en ontwikkelingen in de markt en voedingsbranche, observaties in het huidige restaurant en de lunchrooms, interviews met leidinggevenden van andere organisaties.
Het advies omvat: toegankelijkheid van het restaurant voor alle bezoekersgroepen, aan te bieden assortiment, prijsstelling, benodigde vierkante meters en zitcapaciteit, vormgeving bedrijfsrestaurant (inrichting en zitgedeelte) rekening houdend met de gewenste bereidingswijze en organisatiewijze. Belangrijke aanbevelingen zijn; invoeren van een assortiment waarbij gezonde voeding en diversiteit in het assortiment een belangrijke rol speelt, invoeren van front cooking, invoeren van een free-flow uitgifte in combinatie met een lijnbuffet, uitsluiten van contante betaling, trainen van restaurantpersoneel, optimaliseren vierkante meters door multifunctionele ruimte te maken voor vergaderingen, recepties en partijen.
Geadviseerd wordt het restaurant te laten voldoen aan het voorgestelde concept. In de bijlagen onder andere; organogrammen, onderzoeksresultaten, kostenoverzicht, kostenoverzicht training personeel, beknopte PvE, onderzoeksresultaten, sfeerimpressie.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingFM Facility Management
PartnersHagaZiekenhuis, Locatie Leyweg, Den Haag
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk