De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

General Support meet werkplekbezetting: hoe standaardisatie en maatwerk samen komen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

General Support meet werkplekbezetting: hoe standaardisatie en maatwerk samen komen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Een werkplek bezettingsgraadmeting geeft inzicht in de (gewenste) huisvestingsstrategie van een organisatie. Het facilitaire adviesbureau General Support voert deze metingen uit. Het bedrijf krijgt echter steeds vaker de vraag van klanten om ook een advies op basis van deze metingen uit te voeren. General Support is gespecialiseerd in het uitvoeren van metingen en wil zodoende zoveel mogelijk informatie verkrijgen aan de hand van standaarden. Naar aanleiding hiervan luidt de probleemstelling van dit onderzoek:

"In hoeverre kan General Support aan de hand van een gestructureerde en gestandaardiseerde aanpak een advies op maat leveren aan haar klanten nadat er een werkplekbezettingmeting heeft plaatsgevonden?"

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag zijn literatuuronderzoek, interviews en observaties uitgevoerd.

Een werkplek bezettingsgraadmeting is een onderdeel van een huisvestingsstrategie. Voordat men een huisvestingsstrategie kan bepalen, moet men eerst als organisatie eerst de huidige situatie in kaart brengen. Men moet vragen kunnen beantwoorden die te maken hebben met identiteit, kernwaarden en cultuur. Wanneer dit gebeurd is, kan en men Programma van Eisen voor de huisvestingsstrategie opstellen.

Met een werkplek bezettingsgraadmeting kan voor een klant nieuwe informatie verworven worden over de werkplekindeling. Wanneer General Support haar metingen uitbreidt met enkele factoren zoals oppervlakte van ruimten en bureaus, kan er meer gezegd worden over de manier van werken een klant.

Op deze manier kan er voor een deel standaardisatie in het adviestraject plaatsvinden. Toch is er altijd een deel in het adviestraject wat maatwerk zal blijven en waar het invoeren van standaarden niet mogelijk is. General Support kan dit adviestraject zelf opzetten en zo volledig op de wensen van een klant inspelen, of het bedrijf kan ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een partner.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerGeneral Support
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk