De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Implementatie Grafisch Planbord

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Implementatie Grafisch Planbord

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Adaption biedt een pakket van webmodules aan die ervoor zorgen dat veel administratieve en financiële processen uit handen worden genomen van hun klanten. Er kan een licentie op deze software worden aangeschaft die daarna door middel van een webbrowser te gebruiken is. Het pakket wordt steeds uitgebreid met verschillende functionaliteiten naar aanleiding van een overleg met de klant. Een dergelijke wens was de mogelijkheid om een grafisch planbord
te gebruiken voor het transporteren van orders.

Enkele jaren geleden is er onderzoek gedaan hoe het planbord het beste kon worden gerealiseerd. Uiteindelijk is hier toen een prototype voor ontwikkeld en beschikbaar gesteld voor de klanten van Adaption. Het prototype is nu enkele jaren oud en het toevoegen van bepaalde functionaliteiten is nog steeds wenselijk. Vanuit het bedrijf zelf is er ook vraag naar een onderzoek om te garanderen dat het framework wat toen der tijd is gekozen nog steeds correct is. Er is toentertijd gekozen om het planbord te realiseren in Javascript, omdat Oracle Apex bepaalde functionaliteiten niet ondersteunde, zoals:

- Drag & Drop;
- Cachen van Data;
- Maken van grids zoals in het design gewenst is;
- Toevoegen van Dynamische filters.
Het prototype is ontwikkeld door middel van het framework MarionetteJS en krijgt de benodigde data binnen via een websocket die verbonden is met de server van Adaption.

Adaption wil dat het huidige prototype verder wordt ontwikkeld tenzij het onderzoek anders uitwijst. Daarna dienen de gewenste functionaliteiten in kaart te worden gebracht, waarna er een planning kan worden gemaakt. Er zijn enkele wensen bekend, maar deze moeten nog worden verduidelijkt en geprioriteerd.
De wensen zijn als volgt:

- filteren van orders, zodat een specifieke order sneller kan worden gevonden;
- de verschillende zogenaamde resource types moeten worden uitgebreid;
- er moeten bepaalde checks worden uitgevoerd als een order wordt ingepland;
- het moet mogelijk zijn om verschillende weeknoaties te gebruiken.
Over bovenstaande wensen worden vragen gesteld die nog niet zijn afgebakend. De wensen zijn op dit moment erg uiteenlopend en dit heeft gevolgen voor de mogelijke scope van het
project.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersAdaption
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk