De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van Excel sheet tot CRM systeem

Customer relationship management systeem ontwikkelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Van Excel sheet tot CRM systeem

Customer relationship management systeem ontwikkelen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In een periode van 20 weken heeft de student Paul van Kaam een afstudeerproject doorlopen bij het bedrijf Webtraders. Webtraders is een online marketingbureau die op verschillende platformen haar klanten online succesvol maken. Webtraders heeft in de laatste jaren een enorme groei als bedrijf doorgemaakt, dit brengt een hele hoop klant-, prospect- en persoonsinformatie met zich mee. In de huidige situatie van Webtraders wordt al deze bruikbare relatie-informatie opgeslagen in Excel sheets.
De opdracht die Paul heeft volbracht bij Webtraders is het ontwikkelen van een “customer relationship management”-systeem (CRM). Een CRM systeem is een systeem waarin alle relaties van een bedrijf effectief onderhouden kunnen worden. Het afstudeerproject moest de volgende probleemstelling oplossen:
“Op welke manier kan Webtraders efficiënter zijn relaties beheren en zo meer omzet uit zijn huidige klanten halen”
En de focus lag op het behalen van de volgende doelstelling:
“Webtraders moet binnen een half jaar over een prototype customer relationship management (CRM) systeem beschikken dat de gebruiker de mogelijkheid geeft personen, organisaties en diensten te beheren.”
De doelgroep van het CRM systeem zijn de werknemers van Webtraders. Concurrenten zoals Microsoft, Super office en Exact gaven inzicht in de mogelijkheden van een CRM systeem. Met de focus op intern besproken functionaliteiten werd er een volledig ontwerprapport opgesteld waarin de verschillende ontwerpaspecten aanbod kwamen.
Deze input was het opstapje naar de ontwikkelfase die gebruik maakte van het PHP framework: Kohana. Scripttalen zoals HTML, CSS, Jquery en PHP vormden samen een werkend CRM systeem die Webtraders de mogelijkheid geeft zijn relaties te beheren. Daarnaast geeft het systeem de mogelijkheid dagelijkse werkzaamheden in te vullen door middel van een urenregistratie module.
Na de volledige ontwikkeling van het systeem werd het systeem getest en gepresenteerd aan het Webtraders team. In juli 2013 is het in productie genomen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Communication & Multimedia Design
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnersWebtraders
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk