De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

@GHZ #Gastvrijheid in de #zorg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

@GHZ #Gastvrijheid in de #zorg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoeksrapport gaat over de mogelijkheden van de gastvrije inzet van social media binnen de eenheid Gastvrijheid van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.
De marktwerking in de zorg legt in ziekenhuizen de nadruk op de niet-medische dienstverlening; de aandacht voor het gastvrijheidsdenken wordt vergroot.
Voor gastvrijheid zijn een aantal pijlers opgesteld: zich wel voelen, menselijke benadering, het kunnen zijn van regisseur over hun eigen leven, het hebben van eigen en het beschikken over keuzevrijheid. In de zorg bestaan een aantal extra aandachtspunten: behoefte aan het ontsnappen aan het domein van de ziekte, behoefte aan een gevoel van herstel en controle over het eigen leven in een omgeving waar men de controle in alle opzichten is kwijtgeraakt en behoefte aan rust. In beide benaderingen staat het 'net een beetje extra doen' centraal. Door diverse externe ontwikkelingen is de eenheid Gastvrijheid van het ziekenhuis benieuwd naar de toegevoegde waarde die sociale media kunnen bijdragen aan de hospitality van het ziekenhuis.
Het uiteindelijke adviesrapport presenteert randvoorwaarden richting de gewenste situatie, handvatten voor implementatie en een overzicht van de bedrijfskundige consequenties.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerGroene Hart Ziekenhuis
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk