De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Werven op een gespannen arbeidsmarkt

Een wervingsstrategie voor Decos

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Werven op een gespannen arbeidsmarkt

Een wervingsstrategie voor Decos

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het niet eenvoudig om geschikt personeel te werven, zo merkt ook softwarebedrijf Decos. Zeker in de ICT-sector is een naarstig tekort aan personeel. Het aantal sollicitaties op de vacatures bij Decos laat dan ook zeer te wensen over.
De Young Professional rol bij Decos is opgezet om het voor starters op de arbeidsmarkt toegankelijk te maken om de ICT-sector te betreden. Decos biedt deze Young Professionals een opleidingstraject van ongeveer een jaar, waarna doorgestroomd kan worden binnen de organisatie. Zo probeert Decos het merendeel van haar functies te vervullen met de instroom die onderaan de organisatie plaatsvindt.
Omdat ook in het geval van de Young Professional rol de sollicitaties zeer beperkt zijn, is Decos een samenwerking aangegaan met externe partijen om de vacatures alsnog te vervullen. De kosten die de samenwerking met deze partijen met zich meebrengt zijn echter aanzienlijk, en daarom ontstaat binnen de organisatie, en specifiek de HR-afdeling, de behoefte om toch zelf actief te gaan werven. Een duidelijke wervingsstrategie is er echter niet, en daarom is in dit onderzoek de volgende hoofdvraag gesteld: Hoe kan Decos met behulp van een wervingsstrategie zorgen voor meer sollicitaties vanuit de doelgroep?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingFaculteit M&B
PartnersDecos
Datum2019-06-03
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk