De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Who is running on TimeSquare?

Onderzoek naar klantbehoeften aan gebruikersdata

Open access

Rechten:

Who is running on TimeSquare?

Onderzoek naar klantbehoeften aan gebruikersdata

Open access

Rechten:

Samenvatting

In 2017 hebben meer dan zeventig festivals hun deel in TimeSquare gebruikt als dé app voor hun festival.
Zoals te zien is in de app, heeft TimeSquare het afgelopen jaar bijvoorbeeld met de volgende festivals samengewerkt: Into the Great Wide open, Motel Mozaiqe, Roadburn, Nederlands Filmfestival. Het aantal actieve gebruikers per festival verschilt uiteraard per festival, maar tijdens Into The Great Wide Open heeft maar liefst tweederde van de bezoekers gebruik gemaakt van de app. Het reguliere tarief dat TimeSquare hanteert voor een festival om een jaar lang TimeSquare te gebruiken, is €500,-.
Jaarlijks worden de klanten benaderd door TimeSquare met de vraag of zij nog klant willen blijven. De meest voorkomende vraag die deze klanten dan stellen is wat voor data TimeSquare heeft over de gebruikers van de app. Dit willen de klanten graag weten om meer over de gebruikers te weten te komen waardoor er een grotere kans is op conversies. Conversie is het moment waarop een bezoeker overgaat tot actie, dus in dit geval het gebruiken van TimeSquare (Marketingtermen, 2014). Op die vraag kan TimeSquare nog geen antwoord geven omdat TimeSquare momenteel niet over de juiste data beschikt. TimeSquare zou aantrekkelijker voor haar klanten zijn als zij kan inspelen op informatiebehoefte van de klanten.
Vandaar dat de doelstelling voor dit onderzoek luidt:
Inzicht krijgen in de behoeften van klanten (festivals) aan data van de gebruiker van TimeSquare, teneinde de organisatie te kunnen adviseren welke gebruikersdata zij kunnen verzamelen en hoe zij die vervolgens kunnen inzetten voor de klant.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerZooma BV (TimeSquare)
Datum2018-06-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk