De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

‘Ben ik in beeld’? Beter contact door inzet van technologie’

Juist bij cliënten met dementie.

Rechten:

‘Ben ik in beeld’? Beter contact door inzet van technologie’

Juist bij cliënten met dementie.

Rechten:

Samenvatting

De missie "Waardevol leven met Topzorg” wordt door zorgorganisatie X vertaald in een visie waarin kernelementen van het zorgaanbod staan beschreven en waar nadrukkelijk ook de naasten van de cliënt bij betrokken zijn. "Een vertrouwde omgeving met een kwalitatief hoogwaardige en liefdevolle zorg, persoonlijke ontmoetingen en betekenisvolle ervaringen, die kleur geven aan het leven van u en uw naasten" (X, 2012, p. 4).

Familieleden en naasten van cliënten die verblijven op psychogeriatrische afdeling “De Verpleegunit” van X locatie hebben moeite met het invullen van het contact met hun naaste. Door de cognitieve beperking die veroorzaakt wordt door verschillende vormen van dementie verloopt dit moeizaam.

Binnen X worden reeds technologische toepassingen gebruikt in de zorg voor haar cliënten. Diverse vormen van E-Health, zoals beeldbellen en leefstijlmonitoring zijn reeds ontwikkeld, evenals een kennisplein om kennis en ervaring te delen met patiënten en professionals. Met onderliggende ervaring wil X en initiatiefneemster I. Bontje door onderzoek te doen nieuwe stappen maken in de innovatie van het zelfmanagement en mogelijkheden in het contact met kwetsbare cliënten binnen de intramurale zorg van X.

De doelstelling van het onderzoek is een uitspraak te kunnen doen en inzicht te verkrijgen of het gebruik van technologie een toegevoegde waarde heeft in het hebben van contact tussen cliënt en naasten. En hierdoor bijdraagt aan contact met naasten en geliefden waardoor kleurrijke momenten kunnen worden ervaren. Hierin staat het perspectief van de kwetsbare oudere met een dementieel beeld centraal. De uitkomst van het onderzoek geeft richting aan de uitwerking van de businesscase. Op 12 mei 2016 is er een business case beschikbaar die inzicht geeft in de behoefte van de cliënt en de naaste en familie waar het gaat om het hebben en invullen van contact.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingManagement in de Zorg
AfdelingFaculteit M&B
Datum2016-08-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk