De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rol leidinggevenden bij verzuim Organisatie X

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Rol leidinggevenden bij verzuim Organisatie X

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De doelstelling van dit onderzoek is invulling te geven aan de probleemstelling: ‘Hoe kan ervoor worden gezorgd dat de (floor)managers bij Organisatie X alles wat bij verzuim hoort naar behoren kunnen en gaan uitvoeren? ’
Binnen Organisatie X zijn veel handvatten aanwezig die belangrijk zijn voor het op de juiste manier uitvoeren van alles wat bij verzuim hoort door de (floor)managers: beleid, Eigen Regie Model, en HR met de juiste deskundigheid. In de praktijk blijkt echter dat dit nog niet voldoende is om ervoor te zorgen dat de (floor)managers hun rol binnen verzuim naar behoren kunnen uitvoeren.
In het onderzoek zijn een aantal aspecten naar voren gekomen die ruimte bieden voor verbetering. Zo zijn de (floor)managers in het algemeen onvoldoende op de hoogte van het verzuimbeleid en wat daarin de mogelijkheden en verplichtingen zijn. Het onderwerp verzuim wordt niet behandeld in de Floormanagers Opleiding en voor de huidige (floor)managers is er niet de mogelijkheid om hun kennis op het gebied van verzuim te vergroten door middel van een verzuimtraining.
Als onderdeel van het onderzoek is de keuze gemaakt om een enquête over verzuim uit te zetten bij alle (floor)managers binnen Organisatie X. Door middel van deze enquête wordt in kaart gebracht hoe de (floor)managers denken over verzuim en wat hun visie hierop is. Naar aanleiding van de enquête zijn er negen interviews gehouden met (floor)managers om dieper in te gaan op hun rol binnen verzuim.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingFaculteit M&B
Datum2018-08-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk