De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ondernemingsplan Tunefit

Vanuit een sterke positionering naar een winstgevend bedrijf

Rechten:

Ondernemingsplan Tunefit

Vanuit een sterke positionering naar een winstgevend bedrijf

Rechten:

Samenvatting

Tunefit is als social media-account anderhalf jaar actief op social media, zoals Instagram, Facebook, Youtube en Snapchat. Op social media plaatst Tunefit content over fitness, voeding en gezondheid om mensen te informeren en motiveren om een gezonde levensstijl aan te nemen. Het eerste jaar lag de focus puur op social media en de uitbreiding daarvan. Sinds een half jaar heeft Tunefit zich uitgebreid van social media-account naar een online personal trainingsbedrijf. Hierbij coacht Tunefit klanten online op gebied van sport en voeding om fysieke progressie te maken. In deze anderhalf jaar heeft Tunefit ongeveer 13 000 volgers op social media en maandelijkse klanten gerealiseerd.
Naast online personal training ligt de focus sterk op de groei van de social mediakanalen, en in het bijzonder Youtube, omdat hiermee vrijwel alle klanten verworven worden. Doordat ik het gezicht van de social media-uitingen, de Youtube video’s en de dienstverlening ben, heeft Tunefit als merk een sterke relatie met mijn persoonlijkheid, waarbij eigenschappen als enthousiast, open, eerlijk en positief centraal staan.
Een probleem voor Tunefit is dat Tunefit geen sterke positionering heeft gerealiseerd in de online personal trainingsmarkt. Voor Tunefit is het essentieel om een sterke positionering te realiseren om een winstgevend bedrijf te zijn. De eigenschappen enthousiast, open, eerlijk en positief zijn wel eigenschappen die naar voren komen vanuit mijn persoonlijkheid, maar dit is minimaal en komt weinig naar voren vanuit het bedrijf.
Om in de toekomst een sterk bedrijf te realiseren dat winstgevend is, is het relevant om een sterke positionering te realiseren voor Tunefit, wat geïmplementeerd is in het bedrijf. Dit ondernemingsplan is voor Tunefit geschreven om een sterke positionering en de implementatie hiervan te realiseren. Het ondernemingsplan bestaat uit een beschrijving van het bedrijf, de markt, de gekozen marketingstrategie van het bedrijf, een marketingplan, een financiële onderbouwing en een planning voor toekomstige handelingen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommerciële Economie
AfdelingFaculteit M&B
PartnersTunefit
Datum2018-06-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk