De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Interactief Roosteren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Interactief Roosteren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit document beschrijft het project Interactief Roosteren. Dit project is binnen de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van Jan Broos uitgevoerd door Yannick Haacke, als afstuderend Information Engineer. Het project was gericht op het verbeteren van incidentele roostering en de roosterpublicatie binnen de HvA. De probleemstelling is tweeledig. Ten eerste is er binnen de HvA geen geschikte, uniforme manier om de roosters te publiceren, ten tweede is er geen technische)mogelijkheid om wijzigingen op het rooster te kunnen administreren. Na ondezoek (interviews, literatuur) heb ik besloten dat de beste oplossing voor de HvA een webbased Roosterportal is.

Na de nodige voorbereiding (Plan van Aanpak, Onderzoeksrapport, Functioneel Ontwerp) heb ik deze Roosterportal uiteindelijk gerealiseerd. Het product is ontwikkeld op een bestaande Content Management Server van de HvA. Tijdens de ontwikkeling heb ik verschillende keuzes gemaakt aangaande de functionaliteit van het product en de wensen van de eindgebruikers. De verantwoording van deze keuzzes wordt uiteengezet in hoofdstuk 4.

Concluderend kan ik twee zaken vaststellen. Ten eerste is het zaak dat de HvA zich sowieso bezig gaat houden met het verbeteren van het roosterproces, ook het proces na de initiële roostering (incidentele roostering en publicatie). Ten tweede kan ik vaststellen dat er na dit project een applicatie beschikbaar is die de problemen inzake het roosterproces kan helpen oplossen. Het "proof-of-concept" proces is succesvol doorlopen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingInformation Engeneering
AfdelingEngineering en Design
PartnersHogeschool van Amsterdam
Jaar2005
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk