De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Configuration in Control

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Configuration in Control

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Fokker Technologies B.V. bestaat uit de volgende business units: Fokker Aerostructures, Fokker ELMO, Fokker Services en Fokker Landing Gear (voortaan Fokker). Fokker is een speler in de aerospace industrie en in het najaar van 2015 overgenomen door GKN (branchegenoot).
Door de overname van Fokker door GKN is er o.a. meer aandacht gekomen voor een betere dienstverlening en kostenreductie. Deze kostenreductie zal binnen IT gerealiseerd worden door het beoogde ‘1Fokker-IT’ plan (de IT-activiteiten van de vier Fokker business units te integreren). Een onderdeel van dit plan is, het insourcen van o.a. de Service Desk in een paar maanden tijd (medio mei/juni 2016).
Het doel van de afstudeeropdracht (Configuration in Control, afgekort CiC) is het standaardiseren en integreren van het gekozen Service Asset and Configuration Management-proces (afgekort SACM). Het tweede doel is een advies te geven over keten CI’s (samenhang tussen configuratie items). Dit resulteerde in de onderstaande hoofdvraag.
‘Op welke wijze kan Fokker Technologies het proces Service Asset & Configuration Management zodanig inrichten (inclusief CMDB: CI’s en configuraties) dat dit optimaal gebruikt kan worden (waarbij als best practice gebruikt gemaakt wordt van ITIL 2011)?’

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingICT
AfdelingICT
PartnersFokker Technologies B.V.
Datum2016-10-27
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk