De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Voeding voor kinderen met derdegraads brandworden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Voeding voor kinderen met derdegraads brandworden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Probleemstelling: Patiënten met meer dan 20% verbranding hebben niet genoeg aan orale voeding. Dit wordt aangevuld met enterale of parenterale voeding. Patiënten die in de eerste 48 uur na verbranding een speciaal dieet hebben gekregen, hebben een verbeterde wondgenezing en een korter verblijf in het ziekenhuis. Er bestaat nog geen protocol voor een dieet bij brandwonden.
Doelstelling: De doelstelling is het verbreden van de kennis over de relatie van een dieet bij brandwonden. Huidtherapeuten die werkzaam zijn met patiënten met brandwonden kunnen de informatie als een aanvulling beschouwen en toepassen op de patiënten.
Vraagstelling: Welk dieet hebben kinderen (4 tot en met 18 jaar) met derdegraads brandwonden nodig voor een optimaal herstel?
Methode van onderzoek: Het literatuuronderzoek is kwantitatief, en is beschrijvend van aard. Er is gebruik gemaakt van de databanken pubmed, PlatformPM en WCS. Daarnaast is gebruikt gemaakt van studieboeken en internetsites. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van literatuur met minimaal niveau 4 van de level of evidence.
Resultaten/Conclusie: De patiënten met brandwonden krijgen een kiemarm dieet. Het dieet bestaat uit macronutriënten (eiwitten en koolhydraten) en micronutriënten (vitamine A, vitamine B, vitamine C, vitamine D, vitamine E, ijzer, zink, selenium en koper). Naast deze voedingsstoffen is de vochtbehoefte tevens verhoogd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingHuidtherapie
AfdelingParamedische Studies
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk