De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Automatisch .NET 6 API’s deployen op een veilige en consistente manier

Een onderzoek naar de beste manier om .NET 6 API’s te deployen en veilige inloggegevens te genereren voor de .NET 6 API’s en backend systemen om goed te functioneren.

Rechten:

Automatisch .NET 6 API’s deployen op een veilige en consistente manier

Een onderzoek naar de beste manier om .NET 6 API’s te deployen en veilige inloggegevens te genereren voor de .NET 6 API’s en backend systemen om goed te functioneren.

Rechten:

Samenvatting

Er zijn verschillende manieren om software te deployen. Echter, niet alle manieren zijn even veilig en consistent. Ook kost het tijd als het proces niet geautomatiseerd is. Dit heeft vooral te maken met het aantal beschikbare tools om dat te doen en omdat het onduidelijk is wat een goede manier van standaardiseren is. Social Brothers heeft het deployen van de software nog niet gestandaardiseerd en geautomatiseerd en weet niet goed hoe het dat het beste kan doen.

Om die reden heeft Social Brothers de opdracht gegeven te onderzoeken wat de beste manier is om een .NET 6 API automatisch te deployen op een veilige en consistente manier. Ook dient te worden onderzocht hoe tijdens het deploymentproces het beste inloggegevens te genereren zijn voor databases en andere systemen waarvoor inloggegevens vereist zijn. De inloggegevens moeten zo veilig mogelijk worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor bevoegde mensen. Dit onderzoek geeft Social Brothers inzicht in het standaardiseren en automatiseren van het deploymentproces, zodat het veilig, consistent en tijdbesparend .NET 6 API’s kan deployen.

Om de opdracht te realiseren, zijn eerst het oude en huidige deploymentproces bekeken. Daarna zijn de backend developers geïnterviewd over wat ze in het huidige deploymentproces wel en niet willen behouden. Het blijkt dat de backend developers de verschillende tools die DigitalOcean aanbiedt willen behouden, zoals de monitoring en het beheer van toegang tot de droplet. Daarentegen willen ze niet de onnodige handmatige acties behouden.
Na het interviewen van de backend medewerkers is in literatuur gezocht naar manieren om automatisch wachtwoorden te genereren. Na het vergelijken van de verschillende manieren is Urandom gekozen als de beste oplossing, omdat het op het besturingssysteem van de server staat en niet apart geïnstalleerd hoeft te worden. Ook voldoet het aan de eisen om een veilig wachtwoord te genereren.

Vervolgens is onderzocht wat nodig is om een .NET 6 API automatisch te deployen. Het blijkt dat hiervoor een CI/CD tool en een hosting platform nodig zijn. Verschillende CI/CD tools en hosting platforms zijn met elkaar vergeleken en de backend developers van Social Brothers zijn nogmaals geïnterviewd over hun voorkeur. Het blijkt dat de backend developers een voorkeur hebben voor DigitalOcean als hosting platform. Bij de CI/CD tools waren er geen duidelijke voorkeuren die volledig aansloten op de eisen van Social Brothers. Uiteindelijk is voor Jenkins gekozen, omdat het aan de meeste eisen voldoet.

Vervolgens is een proof of concept gebouwd om een .NET 6 API te deployen. Bij het bouwen van de proof of concept is rekening gehouden met de eisen en wensen van de backend-afdeling van Social Brothers.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingHBO-ICT
AfdelingICT
PartnerSocial Brothers
Datum2022-06-22
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk