De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Veilig gebruik van adembeschermende middelen. Organisatie en beheer van onderhoud.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Veilig gebruik van adembeschermende middelen. Organisatie en beheer van onderhoud.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor u ligt de afsluitende opdracht, in de vorm van een afstudeerscriptie, van mijn studie technische bedrijfskunde aan de hogeschool Utrecht. Met deze scriptie, geef ik als (intern) procesadviseur de Veiligheidsregio Utrecht advies over het realiseren en continueren van een hoogwaardige organisatie voor onderhoud en beheer van adembeschermende middelen. Met deze scriptie toon ik aan dat ik over de benodigde competenties beschik als technisch bedrijfskundig ingenieur.

Voor deze rapportage is onderzoek gedaan naar de realisatie van een hoogwaardige organisatie van onderhoud en beheer van adembeschermende middelen bij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit rapport is geschreven in vervolg op een onderzoek naar harmonisering van technische werkzaamheden in ademluchtwerkplaatsen. Uit dit vooronderzoek bleek dat harmonisatie van technische werkzaamheden kon leiden tot efficiencyvoordeel door schaalvergroting. Bij beschouwing van dit onderzoek bleek het advies niet integraal uitvoerbaar. Met dit adviesrapport is een verdiepingsslag uitgevoerd, welke een integraal advies geeft over de vraag:

Hoe kunnen de teamleiders UML/TD in alle vijf districten uniform een hoogwaardigere organisatie realiseren voor het beheer en onderhoud van adembeschermende middelen, zodanig dat de exploitatiekosten efficiënt kunnen worden beheerst?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingTechnische Bedrijfskunde
AfdelingEngineering en Design
Datum2011-06-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk