De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Winkelcentrum Maarheeze

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Winkelcentrum Maarheeze

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor deze opdracht ga ik een winkelcentrum onderzoeken aan de stationstraat te Maarheeze. Het plan bestaat uit een parkeerkelder, winkelcentrum en 3 bouwlagen met appartementen.

Ik ben aan deze opdracht gekomen na een gesprek met Dhr. Knoups en Dhr. Saanen. Het leek ons een mooie opdracht omdat hun niet tevreden waren over de constructeur en omdat het project in de beginfase verkeert is opgezet. Het probleem is dat er een zee van kolommen in de begane grond en parkeerkelder staan.
De bedoeling van deze opdracht is dat ik moet gaan kijken naar verschillende constructie mogelijkheden waardoor deze kolommen kunnen worden verminderd. Het weglaten van deze kolommen brengt weer vele voordelen met zich mee in de bruikbaarheid van de parkeergarage en winkels. Zo verkrijgen deze ruimtes een grotere VO en een betere vrije indeelbaarheid wat weer meer geld oplevert voor de projectontwikkelaar.

Voor het uitvoeren van deze opdracht ga ik bekijken welke producten (verschillende type vloeren, wanden, daken enz.) en materialen je het beste kunt gebruiken voor dergelijke projecten. De bedoeling is om uit te zoeken welke combinatie van verschillende bouwmethode(s), producten en materialen het beste resultaat vergaren tot het verminderen van de kolommen.

Natuurlijk ben ik wel gebonden aan een paar punten. Zo zal ik ervoor moeten zorgen dat de architectonische uitstraling van het project hetzelfde blijft, en de indeling van het gebouw blijft zoals die nu is.

Hieronder staat nogmaals aangegeven welke stappen er zullen worden genomen voor het uitvoeren van mijn onderzoek:

• Het onderzoeken en vergelijken van verschillende type vloeren.
• Het maken van bestektekeningen.
• Het maken van werktekeningen.
• Het maken van details.
• Het maken van gewichtberekening.
• Het maken van constructieberekeningen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwkunde
AfdelingGebouwde Omgeving
Jaar2005
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk