De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Niet ablatieve fractionele laser & striae

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Niet ablatieve fractionele laser & striae

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Probleemstelling: Striae is een veelvoorkomende huidaandoening. Het is een cosmetisch probleem en tot op heden is er nog geen effectieve behandeling waardoor striae geheel verdwijnen.
Doelstelling: Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken of behandeling met de niet ablatieve fractionele laser bij patiënten met striae een effectieve methode is. Wat is het resultaat en wat zijn de voor- en nadelen van deze laser?
Vraagstelling: Is de niet ablatieve fractionele laser een effectieve behandelingsmethode bij patiënten met striae?
Materiaal en methoden: Dit onderzoek is een kwalitatief onderzoek. Aan de hand van wetenschappelijke artikelen is er een antwoord verkregen op de hoofdvraag. De databanken die zijn gebruikt voor het zoeken van de wetenschappelijke artikelen zijn: Pubmed, Cochrane, PiCarta en Google Scholar.
Resultaten: In het onderzoek komt het volgende naar voren:
- Een verbetering in kleur en textuur van de huid, toename in collageen en elastine en de epidermis en dermis herstellen zich weer in dikte.
- De totale verbetering in alle artikelen is 27% tot 75%. In de meerderheid is een verbetering van 50% of meer vastgesteld.
- Er zitten meer voordelen aan de laser verbonden dan nadelen. Zo is er weinig kans op complicaties en de huid herstelt zich snel.
Conclusie Uit de resultaten kan geconcludeerd worden dat de niet ablatieve fractionele laser wel degelijk een positief effect heeft op striae en een veelbelovende nieuwe behandeling is voor deze huidaandoening.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingHuidtherapie
AfdelingParamedische Studies
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk