De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Milieuprestaties van asfalt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Milieuprestaties van asfalt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Er zijn in de loop der jaren al diverse instrumenten opgezet waarmee de materiaalgebonden milieubelasting aan een bouwproject kan worden toegekend. Rijkswaterstaat heeft hiervoor het programma DuboCalc ontwikkeld. Het streven is om DuboCalc in te gaan zetten voor de EMVI-criteria Duurzaamheid. Dura Vermeer is een onderneming die projecten in eigen beheer ontwikkelt, realiseert en exploiteert. Van 20% van de projecten die Dura Vermeer realiseerd is Rijkswaterstaat opdrachtgever. Hierdoor is het voor Dura Vermeer wenselijk om de kennis met betrekking tot DuboCalc te vergroten. Mede op het gebied van asfalt zoekt Dura Vermeer constant naar nieuwe uitdagingen en zijn er eigen mengsels ontwikkeld.
Er zijn bijvoorbeeld: Asfaltmengsels met een lange levensduur, mengsels met een lager energieverbruik en asfaltmengsels met reflecterende eigenschappen.
Het is nu nog niet mogelijk om op een gekwantificeerde wijze aan te tonen wat de milieuprestaties zijn. In dit onderzoek wordt door middel van twee voorbeeldprojecten de milieuprestatie van verschillende varianten onderzocht. In deze varianten gaat het om de asfaltmengsels welke door Dura Vermeer ontwikkeld zijn.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCiviele Techniek
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2011-06-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk