De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Motiveren, binden & boeien! Communicatie Adviesrapport Stichting Hotel Overleg Twente.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Motiveren, binden & boeien! Communicatie Adviesrapport Stichting Hotel Overleg Twente.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Stichting Hotel Overleg Twente (HOT) is een organisatie die de belangen behartigt van de aangesloten hoteliers in de regio Twente. Middels inspanningen op het gebied van promotie, kennis over hotellerie, collectieve belangen en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Dit communicatie adviesrapport is ontstaan na de vraag vanuit het HOT om in kaart te brengen wat er precies leeft onder haar leden. Tijdens dit afstudeertraject is er onderzoek uitgevoerd bij de HOT leden om vervolgens op het gebied van communicatie een advies uit te brengen voor het HOT.
De beleidsvraag biedt houvast tijdens het onderzoek en deze luidt: 'Op welke wijze kan het HOT bestuur met behulp van communicatie binnen drie jaar tijd een positieve houding van de leden creëren ten opzichte van het HOT?' De onderzoeksvraag die uit de beleidsvraag voorvloeit is als volgt: 'Waarom hebben de leden een negatieve houding ten opzichte van het HOT gevormd?'
Methoden: De eerste stap die is gezet binnen het onderzoek is het uitvoeren van een vooronderzoek. Dit vooronderzoek bestaat uit desk- en fieldresearch. Er is een analyse van het organisatiebeleid en communicatiebeleid van het HOT gemaakt. Om de huidige situatie beter in kaart te brengen is het vooronderzoek ondersteund door kwalitatief onderzoek, interviews met de bestuursleden van het HOT. Dit vooronderzoek heeft als opstap gediend om de beleidsvraag voor het daadwerkelijke onderzoek te formuleren. Het daadwerkelijke onderzoek brengt in kaart wat er leeft onder de leden en dient als opstap om de beleidsvraag te kunnen beantwoorden. Dit onderzoek bestaat uit kwalitatief onderzoek, interviews zijn afgenomen onder de leden van het HOT en enkele ex leden van het HOT.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
Datum2011-01-02
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk