De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Sogyo Intranet

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie bevat een beschrijving van het Sogyo intranet project . Dit project is mij toebedeeld, omdat het huidige intranet van Sogyo niet meer voldeed aan de eisen die eraan gesteld werden.

Hierbij was het hoofddoel van de opdracht:

"Het verbeteren van de communicatie tussen interne en externe medewerkers van Sogyo Information Engineering middels het invoeren van een nieuw intranet"

Dit hoofddoel is uiteindelijk gerealiseerd door het ontwikkelen van diverse communicatie gerelateerde functionaliteiten; een forum vraagbaak), online messenger, adressenlijst, openbare Btog. Daarnaast heb ik in overleg met mijn opdrachtgever de heer W. Verdoold als extra target gesteld:

"het dagelijks terugkeren van de medewerkers op het intranet"

Dit target is gesteld om het intranet succesvol te kunnen maken in tegenstelling tot het huidige. Om dit target te kunnen realiseren is er voor gekozen om alle interne informatie omtrent Sogyo via het intranet te laten verlopen; de nieuwsbrief, events, nieuwtjes, meldingen, interessante links die gebruikers zelf kunnen plaatsen en integratie van diverse applicaties die momenteel in gebruikt zijn. Tevens scheppen de communicatie functionaliteiten ook genoeg redenen om het intranet dagelijks te bezoeken, bijvoorbeeld het antwoord op een vraag op het forum (vraagbaak), waar men op zit te wachten.

Het gehele intranet project is op te delen in vier fasen namelijk analyse, ontwerp, ontwikkeling en implementatie. De analysefase van mijn project besloeg de langste en uitgebreidste fase (zie bijlage F - planning). Hier ben ik namelijk ook voor deel verantwoordelijk voor het Profielen systeem project geweest. Ik heb mij bezig gehouden met het inventariseren van de huidige situatie en wensen van de eindgebruikers.Opvolgend ben ik begonnen met het inventariseren van de huidige situatie en wensen van de indgebruikers van het intranet. Aan de hand van deze resultaten heb ik een theoretisch ontwerp gemaakt, waar ik voor het ontwikkelen van de functionaliteiten Use-Case-Diagrammen heb gebruikt. Deze heb ik aangehouden tijdens het ontwikkelen van de gestelde functionele eisen die naar prioriteit ingedeeld staan in de MoSCoW-tabel van het ontwerpdocument (zie bijlage E - ontwerpdocument). Het ontwikkelen heb ik gedaan op mijn lokale computer ingericht als test-server. Dit gebeurde in een PHP ontwikkelomgeving.

Ik heb deze scriptie geschreven tot in de fase waarin ik mij nu momenteel bevind. Dit is het einde van de ontwikkelfase. Er moeten nog enkele functionaliteiten geïmplementeerd worden, waarvoor ik afhankelijk ben van andere medewerkers. Zij moeten mij informatie geven waar nog aan gewerkt wordt (o.a. het handboek). Deze zullen naar afspraak deze maand nog verkregen en toegevoegd worden aan het intranet. Het intranet zal daarna geïmplementeerd worden en "1ive" gaan op de server die door mij in samenwerking met systeembeheer is opgesteld. In deze laatste (implementatie) fase zal er ook nog een introductie aan de medewerkers gegeven worden. Ook zal er nog een
gebruikers en technische handleiding geschreven worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingInformation Engeneering
PartnersSogyo
Jaar2005
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk