De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Multi-device website voor Evident BV

Rechten:

Multi-device website voor Evident BV

Rechten:

Samenvatting

Deze scriptie is geschreven als onderdeel van een afstudeerstage bij Evident vanuit de Hogeschool Utrecht. Het onderzoek dat is uitgevoerd richtte zich op de techniek achter het opzetten van een website voor verschillende internet capabele apparaten (een multi-device website). De hoofdvraag luidt dan ook: Hoe moet een website technisch opgezet worden om alle devices te kunnen bedienen?

De scriptie is in eerste instantie opgebouwd uit 4 afzonderlijke onderzoeken. Twee maal een literatuuronderzoek, interviews en een expertonderzoek. Later bleek een additioneel hoofdstuk nodig. De noodzaak voor hoofdstuk 'Realisatie' bleek tijdens de uitvoering van Literatuuronderzoek II. Hierin werd duidelijk dat voor twee struikelblokken uit literatuuronderzoek I geen passende mogelijkheden waren. Daarom zijn er voor de punten: 'scripts conditioneel inladen' en 'media optimalisatie' twee op maat oplossingen ontwikkeld: Conditionele Javascript lader en Media Server. Tijdens het eerste literatuuronderzoek is er onderzoek gedaan naar de struikelblokken die zich voordoen bij het ontwikkelen van een multi-device website bij Evident. De interviews haken hierop in. In literatuuronderzoek II zijn de mogelijkheden en technieken onderzocht. Hierna zijn deze mogelijkheden en technieken beoordeeld in het expertonderzoek.

Uit de scriptie is te concluderen dat het goed mogelijk is een multi-device website op te zetten, gezien vanuit het technisch oogpunt. Door de op maat oplossingen welke ontwikkeld zijn tijdens het schrijven van deze scriptie en de gevonden mogelijkheden zijn de technische middelen aanwezig om dit op een professionele wijze mogelijk te maken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingDigitale Communicatie
AfdelingCommunicatie
PartnersEvident BV
Datum2012-06-15
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk