De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Dashy Dashboard

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Dashy Dashboard

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Omschreven wordt hoe voor het bedrijf Wiredcraft Co. Ltd. het dashboard systeem Dashy ontwikkeld wordt. Deze applicatie geeft gebruikers de mogelijkheid tijdsseries te visualiseren in meter en grafiek vorm, ook tekst en afbeeldingen kunnen met behulp van een template taal weergeven worden in widget vorm.
De applicatie-server dient als eindpunt voor externe data-verzamelende processen. Tevens dient de applicatie server als web-server voor het opdienen van de dashboard web-pagina.
Data verzonden door deze externe processen wordt door de applicatie-server verwerkt en naar belanghebbende componenten verstuurd.
Een JavaScript prototype maakt de afstudeerder bekend met iteratieve werkwijzen van de organisatie en diens gebruik van technologie.
Het product is onderhevig aan structurele handmatige gebruikerstesten en geautomatiseerde code testen gedurende zijn ontwikkeling. Tevens wordt een overstap gemaakt naar de nieuwe technologie Dart voor de front-end van de applicatie. Deze keuzes hebben een hoge bruikbaarheid en onderhoudbaarheid van het systeem tot gevolg.
De back-end van het product wordt in de Go programmeertaal geschreven in plaats van de initieel vereiste Node.JS ontwikkelomgeving. Dit omdat het een hogere eenvoud van installeren ten gevolge heeft.
Door op basis van geannoteerde code via een continuous integration proces geformatteerde documentatie te genereren en binaries voor de meest recente versie van het product beschikbaar te stellen wordt een goede overdraagbaarheid van het systeem bewerkstelligd.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingInformatica
AfdelingICT
PartnersW i r e d C r a f t. Shanghai
Datum2014-06-30
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk