De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwikkelingsplan Veldweg te Soest

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwikkelingsplan Veldweg te Soest

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze rapportage is gebaseerd op de kennisstudies die reeds gemaakt waren bij de start van deze afstudeeropdracht. Daar waren scenario's bedacht. Scenario 1 startersappartementen en scenario 2 twee-onder-één-kap woningen.
Uit de locatieanalyse is gebleken dat het plangebied aan de Veldweg centraal gelegen is in Soest. Bij de locatieanalyse is ook het plangebied geanalyseerd. De bebouwing in het plangebied zal gesloopt moeten worden. Hierdoor kan het plangebied zo rendabel mogelijk worden ingericht.
Uit het marktonderzoek is gebleken dat er twee doelgroepen in de toekomst behoefte hebben aan volkshuisvesting.
Er rusten vier bestemmingen op het plangebied. De gemeente is bezig om de bestemmingen al te vervangen voor bestemming wonen. Er is niet bekend wanneer deze wijziging plaats zal vinden.
Bij dit project zijn er een achttal actoren geïnventariseerd. Deze actoren zijn getoetst op mate van invloed en welke belangen deze partijen hebben bij het project.
De scenario's voldoen aan de vraag vanuit de markt uit het marktonderzoek. Er zal een keuze gemaakt worden door middel van een Multi-criteria analyse. Daaruit is gebleken dat scenario 2 de voorkeur geeft boven scenario 1.
Als laatste is scenario 2 op een drietal haalbaarheden getoetst waaronder op technische, juridisch en financieel gebied.
Uit de conclusie blijkt dat scenario 2 twee-onder-een-kap woningen de meest geschikte scenario is voor het plangebied. Als aanbeveling zal Smelan Projectontwikkeling de plannen verder uitwerken om de herontwikkeling door te zetten.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwtechnische Bedrijfskunde
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk