De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Round-trip Engineering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Round-trip Engineering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoek naar de betrouwbaarheid van Round-trip Engineering in het BIM-concept.

De betrouwbaarheid van Round-trip Engineering is in dit onderzoek onderzocht tussen het constructief modelleer programma Revit Structure en het 3D-rekenprogramma Scia Engineer. Met Round-trip Engineering is het mogelijk om het constructieve model van de modelleur uit te wisselen met het 3D-rekenprogramma van de constructeur.

Om de betrouwbaarheid hiervan te onderzoeken is Round-trip Engineering getest op een aantal constructies. Voor het verifiëren van de betrouwbaarheid van de berekeningen in Scia Engineer met Round-trip Engineering zijn de constructies ook met de hand berekend

De bevindingen van deze testen zijn dat het overzetten van een model beide kanten op goed gaat. De berekeningen zijn ook betrouwbaar mits de juiste informatie wordt toegevoegd. Bij het maken van wijzigingen wordt er een beperkt gedeelte van de informatie correct overgezet, een ander gedeelte van de informatie wordt niet overgezet.

Er kan geconcludeerd worden dat de huidige software van Round-trip Engineering nog veel beperkingen heeft waardoor er geen volledige constructieve cyclus mogelijk is. Hierdoor is Round-trip geen betrouwbaar alternatief voor de huidige werkwijze van Strukton Engineering.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingBouwkunde
AfdelingGebouwde Omgeving
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk