De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Jong overnemen : hoe twintigers het mkb vernieuwen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Jong overnemen : hoe twintigers het mkb vernieuwen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit boekje zijn verhalen van overnemers en overdragers opgetekend. Recht toe, recht aan, zoals veel ondernemers zich graag presenteren. De verschillende perspectieven geven een inkijkje in de complexiteit van het overdrachtsproces. De nieuwe generatie overnemers laat zich zien als aanpakkers, die groei willen realiseren en die in korte tijd bedrijven naar de nieuwe wereld brengen.

Eén ding is duidelijk in alle verhalen. Vaak is de jonge generatie goed in staat om als opvolger te functioneren. Tot verrassing van de zittende generatie ondernemers. De tijd om te kunnen rijpen als persoon en zo in het ondernemerschap en de eindverantwoording te groeien wordt hun gegeven. De nieuwe generatie overnemers wordt niet onderschat in hun kwaliteiten. “Hij/zij doet het vaak beter dan ik” of “Ik steek er veel van op”, wordt vaak gezegd door overdragers.

Speciale programma’s en het afstuderen op bedrijfsopvolging lijken bedrijfsoverdrachten binnen families in een stroomversnelling te brengen. Alle ondernemers uit de interviews danken wij voor hun eerlijkheid, gevatheid en wijsheid. Wij wensen de overnemers en de overdragers een
voorspoedige reis!

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
AfdelingKenniscentrum Innovatie en Business
Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad
Kenniscentrum Digital Business & Media
LectoraatFinancieel-Economische Innovatie
Datum2016-06-02
TypeBoek
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk