De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Deel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

• Drie op de vier inwoners is bekend of een beetje bekend met de term circulaire economie.
• De grote meerderheid probeert geen voedsel te verspillen en is bereid verpakkingen en apparaten te recyclen. Jongeren zijn hier minder vaak toe bereid vergeleken met oudere leeftijdscategorieën. Het mijden van plastic verpakkingen wordt over de hele linie nog in mindere mate gedaan.
• Bij het kopen/consumeren van voedsel speelt gezondheid een grote rol, gevolgd door smaak en prijs. Ook vindt meer dan de helft van de respondenten het belangrijk dat een product lokaal geproduceerd en/of seizoensgebonden is.
• De grote meerderheid van respondenten ziet graag dat bedrijven tweedehands opties en een reparatieservice aanbieden.
• Een kleine meerderheid (55%) geeft aan duurzame materialen te willen gebruiken bij het klussen/ verbouwen, ook als deze meer kosten. Bij jongeren ligt dit percentage echter een stuk lager.

Toon meer
Organisatie
Afdeling
Lectoraat
Datum2025-10
Type
DOI10.48544/7a8ac591-7617-4083-9d71-1727c45a5dea
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk