De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van gedachten wisselen

Filosofie en ethiek voor zorg en welzijn

Van gedachten wisselen

Filosofie en ethiek voor zorg en welzijn

Samenvatting

In onze complexe samenleving worden sociaal werkers dagelijks geconfronteerd met ethisch-politieke dilemma’s en filosofische vraagstukken die hen dwingen een positie in te nemen. Kernwaarden als het bevorderen van menselijke waardigheid, zelfredzaamheid, eigen kracht en eigen regie vormen daarbij het handelingskader. In Van gedachten wisselen worden deze kernwaarden vanuit meerdere disciplines kritisch tegen het licht gehouden.
Thema’s die een belangrijke rol spelen binnen de beroepspraktijk van het sociaal werk zoals welzijn en geluk, vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid, macht en menswaardigheid worden vanuit filosofisch en ethisch oogpunt besproken. De auteur laat hiermee zien dat er verschillende invullingen van de waarden mogelijk zijn.
De bijbehorende website bevat denkoefeningen en links naar films waarnaar de auteur in het boek refereert.
Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten van sociale opleidingen en sociale professionals. Daarnaast is het geschikt voor studenten van aanverwante opleidingen zoals verpleegopleidingen, pedagogiek en psychologie. Verkrijgbaar: https://www.coutinho.nl/nl/van-gedachten-wisselen-9789046906781

Toon meer
OrganisatieHogeschool Inholland
AfdelingDomein Gezondheid, Sport en Welzijn
LectoraatDynamiek van de Stad
Jaar2019
TypeBoek
ISBN9789046906781
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk