HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible

Back to search resultsShare this publication

Duurzaamheidskeurmerken: Blinde vlekken, spanningsvelden en mogelijkheden voor opwaardering

Inventarisatie van duurzaamheidskeurmerken en logo’s in de vleesproducerende sector in Nederland

Open access

Rights:

Duurzaamheidskeurmerken: Blinde vlekken, spanningsvelden en mogelijkheden voor opwaardering

Inventarisatie van duurzaamheidskeurmerken en logo’s in de vleesproducerende sector in Nederland

Open access

Rights:

Summary

In het project ’Duurzaam vlees, natuurlijk!’ werken veehouders, keurmerken, regionale en landelijke branche- en ketenorganisaties, consumentenorganisaties en WUR samen met de vier Groene Hogescholen (Aeres, HAS, Inholland, VHL) aan een roadmap voor het meten, opwaarderen en communiceren van duurzaamheid in de veehouderij vanuit een integrale benadering.
De voorliggende rapportage is het resultaat van de activiteiten in Werkpakket 1: Inventarisatie van duurzaamheidskeurmerken en logo’s in de vleesproducerende sector in Nederland, met expliciete aandacht voor blinde vlekken in het meten van duurzaamheidaspecten, ontwikkelvragen m.b.t. de communicatie richting afnemers/consumenten, en het inzichtelijk maken van de spanningsvelden. Daarbij horen ook eerste aanbevelingen voor verrijking van keurmerken t.b.v. werkpakket 2, waarbij in werkpakket 2 wordt ingezoomd op methoden, toepasbaarheid en eventuele verbindingen tussen keurmerken.

Show more
OrganisationHogeschool Inholland
DepartmentDomein Agri, Food & Life Sciences
LectorateSociale Innovaties in het Groene Domein
Date2020-11-20
TypeReport / Working paper
LanguageDutch

HBO Kennisbank provides access to the publications of 26 universities of applied sciences

HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible