De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

"Ouderenzorg in de wijk"

Rechten: Alle rechten voorbehouden

"Ouderenzorg in de wijk"

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Doel van dit literatuuronderzoek
Centraal in deze literatuurstudie staat de samenwerking. Samenwerking tussen de verschillende zorginstellingen (inrichtingsvraagstukken) en zorgprofessionals (samenwerkingsvraagstukken) die er samen voor moeten zorgen dat ouderen langer, maar toch goed verzorgd, thuis kunnen blijven wonen. Op dit moment zijn alle partijen nog zoekende. Duidelijk is dat er meer samengewerkt zal moeten gaan worden tussen de verschillende partijen opdat de ouderen zo optimaal mogelijk verzorgd kunnen worden. Hoe deze samenwerking precies vormgegeven moet worden en wat hierbij belangrijke randvoorwaarden zijn is echter nog onduidelijk.

Dit literatuuronderzoek is dan ook bedoeld om zicht te krijgen op deze samenwerkings-, en inrichtingsvraagstukken. Daarbij is het van belang om te weten welke vraagstukken reeds zijn onderzocht en welke bevindingen en (overige) vraagstukken relevant kunnen zijn voor het Lectoraat Sociale innovatie om nader onderzocht te worden. Dit onderzoek is daartoe een eerste aanzet.
Omdat de vraagstelling op dit moment nog ruim geformuleerd is zijn de gevonden onderzoeken, projecten en artikelen gerubriceerd naar de volgende onderwerpen:

 - samenwerkingsvraagstukken
 - inrichtingsvraagstukken

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingDomein Business, Media en Recht
LectoraatSociale innovatie en verscheidenheid
Jaar2014
TypeRapport
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk