De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

PMT

en de arbeidsgerelateerde invalshoek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

PMT

en de arbeidsgerelateerde invalshoek

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek bevat een beschrijving over de ontwikkeling van een assessment psychomotorische therapie voor cliënten met werkstress. Deze beschrijving is uitgesplitst in een aantal onderdelen.
Als theoretisch uitgangspunt bij dit assessment is gebruik gemaakt van de 'PsyMot', een methode voor psychomotorische diagnostiek en indicatiestelling voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hoe deze methode is gebruikt bij het vormgeven van dit assessment wordt beschreven in 'hoofdstuk 1: Methode', evenals het gebruik van de Module 'Psychomotorische Training bij Burnout' bij het vormgeven van dit assessment. De theoretische basis is een belangrijke fundering voor het assessment.
De koppeling tussen de theoretische beschrijvingen en een praktijkvoorbeeld wordt weergegeven in een casusbeschrijving van het praktijkassessment in 'Hoofdstuk 2 resultaten'. Het praktijkvoorbeeld vormt een mooie illustratie bij het assessment wat nog in het begin van de ontwikkelingsfase staat.
Als laatst wordt in dit onderzoek gereflecteerd op de theoretische beschrijvingen en de casusbeschrijving in het hoofdstuk reflectie. Hieruit komt een positief antwoord ten aanzien van de in hoofdstuk conclusie beantwoordde hoofdvraag:
Kan een pmt assessment bij cliënten met werkstress hun zelfinzicht verhogen?
Zelfinzicht; vergrote zelfkennis in het verband denken-voelen-handelen, met betrekking tot positieve gevolgen van keuzes die men maakt.
De aanbevelingen voor dit onderzoek betreffen hoofdzakelijk aanbevelingen die gericht zijn op het versterken van de theoretische onderbouwing van het assessment. Daarnaast dient het assessment veelvuldig te worden toegepast in de praktijk om zich verder te kunnen ontwikkelen tot een bruikbaar concept.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingHuman Movement & Sports
PartnersOptima Forma te Emmeloord.
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk