De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

NAH + PLUS = 'complus' : Over verbetermogelijkheden met betrekking tot het begeleiden van cliënten met NAH-plus.

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

NAH + PLUS = 'complus' : Over verbetermogelijkheden met betrekking tot het begeleiden van cliënten met NAH-plus.

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor ons afstudeerproject zijn we in contact gekomen met Ambulante Dienstverlening Flevoland Team Lelystad. Het team heeft aangegeven met de huidige manier van werken, niet te kunnen voorzien in de behoeften en noden van cliënten met NAH-plus. Vanuit Team Lelystad is de vraag gekomen hoe zij de begeleiding aan kunnen passen, zodat de hulp aan cliënten met NAH-plus beter aansluit. Van ons wordt een structurele oplossing verwacht. Kennis van de oorzaken is belangrijk om na te kunnen denken over een structurele oplossing. Dit heeft ons tot de onderstaande hoofdvraag gebracht;
Hoe komt het dat de ambulante begeleiders van het team Ambulante Dienstverlening Flevoland hun cliënten met NAH-plus niet optimaal kunnen begeleiden?
Meerdere malen is besproken wat een structurele oplossing is. Dit is een oplossing, die blijvend en haalbaar is. Tevens moet de oplossing te gebruiken zijn binnen de norm die iedere ambulant begeleider heeft om 75 % van zijn werktijd te besteden aan zijn cliënten (cliënttijd). Dit zal stijgen naar 85%. Dit houdt in dat de overige 15% besteedt zal worden aan werkzaamheden op organisatorisch gebied. Men zal dus efficiënt om moeten gaan met deze 15%.
De oorzaken van dit probleem zijn onder te verdelen in drie groepen, namelijk: kennis, screening/plaatsing en samenwerking. Onze aanbevelingen zijn dan ook gericht op het vermeerderen van kennis en het bevorderen van de samenwerking met andere instellingen. Tevens hebben we nagedacht over de vraag hoe de ambulant begeleider meer informatie over de cliënt heeft voordat de begeleiding start, zodat zij beter voorbereid te werk kan gaan.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingSocial Work
PartnerInterakt Contour, Flevoland, Lelystad en Noordoostpolder
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk