De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

"VECHTEN TEGEN VECHTEN"

onderzoek naar de werking van kickboksen in de Psychomotore Therapie als agressieregulering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

"VECHTEN TEGEN VECHTEN"

onderzoek naar de werking van kickboksen in de Psychomotore Therapie als agressieregulering

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

U heeft nu mijn afstudeeropdracht in uw handen. Een onderzoek die ik heb gedaan ten tijde van mijn eindstage psychomotore therapie op de intensieve en forensische psychiatrie Inforsa te Amsterdam. Graag zou ik met anderen mijn ervaringen willen delen en wat er uit mijn onderzoek naar voren is gekomen, wellicht mensen met dezelfde vooronderstelling dat kickboksen niet geschikt is als methodiek voor in de psychomotore therapie. Wel, mijn onderzoek zal u hopelijk op andere gedachten brengen en toch overwegen deze vechtkunst toch toe te passen, ten minste als u een psychomotore therapeut bent natuurlijk.
Ik start in de inleiding met de centrale vraagstelling en zijn bijbehoren deelvragen. Daarin worden concrete vragen gesteld over de toepassing van kickboksen in de psychomotore therapie en of de doelgroep, namelijk de antisociale persoonlijkheidsstoornis daar wel voor geschikt is.
In het hoofdstuk methode beschrijf ik uitgebreid over welke situatie het gaat. De module is bedoeld voor patiënten met een agressie/impulscontrole problematiek. Daarom zal ik eerst agressie uitlichten om een duidelijk beeld te scheppen wat agressie nou precies is en waar het vandaan komt.
Omdat ik me richt tot de antisociale persoonlijkheidsstoornis zal ik deze stoornis ook uitlichten.
Na de theorie zal ik de doelgroep en zijn indicatie behandelen. Hierdoor krijgt u een goed beeld waarom de module bestaat en waarom patiënten ervoor in aanmerking komen. De oefeningen van de module worden ook behandeld. Wellicht zult u bepaalde gerichte oefeningen herkennen zoals leiden- volgen een bekend thema is in de psychomotore therapie.
Tot slot geef ik kort weer hoe ik de resultaten wil gaan krijgen om tot een mooie conclusie te komen.
In het hoofdstuk resultaten krijgt u een overzichtelijk beeld van observaties die zijn gemaakt in de periode van het onderzoek.
Als u het antwoord wilt weten op mijn centrale vraagstelling zal u moeten doorlezen. De conclusie geeft het verlossende antwoord op mijn vooronderstelling en wellicht die van u.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingHuman Movement & Sports
PartnersInforsa te Amsterdam
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk