De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Kostentransparantie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Kostentransparantie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen de Provincie Limburg zijn er primaire en ondersteunende afdelingen. Onder de ondersteunende afdelingen valt ook het cluster Facilitaire Dienstverlening. Bij dit cluster staat dienstverlening centraal. De kosten die gemaakt worden voor het verlenen van deze diensten en het aanbieden van producten worden intracomptabel en extracomptabel met behulp van verschillende methoden transparant gemaakt.
Op welke wijze kunnen de kosten van het werkveld services zichtbaar worden gemaakt naar de diverse primaire afdelingen en projecten, zodanig dat een transparante kostprijs ontstaat? In dit rapport wordt een antwoord gegeven op deze probleemstelling. er worden drie methoden gebruikt om de kosten, die ingedeeld zijn op basis van de NEN-EN 15221, door te belasten of transparant te maken: Activity Based Costing, vereenvoudigde productiecentramethode en opslagmethode.
Tot slot is er nog een aanvullend model ontwikkeld waarmee de kostprijs per werkpleksoort berekend kan worden, dit in het kader van het 'Anders Werken'.

Toon meer
OrganisatieZuyd Hogeschool
OpleidingBedrijfseconomie
AfdelingFaculteit Commercieel en Financieel Management
Datum2013-06-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk