De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ergens kaas van gegeten hebben?!

hoe kan een melkveebedrijf grote successen boeken door boerenkaasproductie op het boerenerf?

Open access

Ergens kaas van gegeten hebben?!

hoe kan een melkveebedrijf grote successen boeken door boerenkaasproductie op het boerenerf?

Open access

Samenvatting

Sommige melkveehouders zijn op zoek naar verbreding en meer inkomsten naast het melkveebedrijf in de vorm van neventakken. In Nederland zijn er zo’n 350 melkveebedrijven die hun melk tot kaas verwerken, van deze zelfkazers zijn er zo’n 50 à 60 die boerenkaas maken. Onderzocht is om te achterhalen welke stappen er nodig zijn voor een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf om te starten met het produceren van boerenkaas en welke risico’s en kansen daaraan verbonden zijn. Hierbij is gebruik genaakt van een literatuurstudie. Uitgezocht zijn: de benodigdheden voor de productie van boerenkaas; de wet- en regelgeving; en de investeringen, de kostprijs en de opbrengsten zijn berekend.

OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingDier- en Veehouderij
PartnerAeres Hogeschool Dronten
Datum2019-11-11
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk