De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De invloed van bewaarmethoden op de opbrengsten van verschillende nieuwe rassen aardappelen

Open access

De invloed van bewaarmethoden op de opbrengsten van verschillende nieuwe rassen aardappelen

Open access

Samenvatting

Wereldwijd gezien is de aardappel een belangrijk voedselgewas. Voor het leveren van gezond uitgangsmateriaal voor de aardappelteelt is Nederland een belangrijke speler op de wereldmarkt, aangezien ruim 60% van dit uitgangsmateriaal wordt geteeld bij Nederlandse pootgoedtelers. Jaarlijks worden er door handelshuizen nieuwe rassen geïntroduceerd in de markt. Om de pootgoedteelt van deze nieuwe rassen zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het van belang om de pootgoedtelers van goede bewaaradviezen te kunnen voorzien. In dit onderzoek is gepoogd antwoord te krijgen op de vraag wat de beste bewaarmethodes van nieuwe en bestaande rassen van het handelshuis STET Holland zijn. De volgende onderzoeksvraag is dan ook opgesteld: Wat is de invloed van de bewaarmethode op de opbrengsten van verschillende rassen aardappelen?

OrganisatieAeres Hogeschool
AfdelingBedrijfskunde en Agribusiness
PartnersAeres Hogeschool Dronten
Stet Holland
Datum2023-01-13
TypeAssociate degree
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk