De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bewegen voor kinderen en Healthy Ageing

Bewegen voor kinderen en Healthy Ageing

Samenvatting

Overgewicht en bewegingsarmoede bij kinderen in Groningen nemen toe en brengen grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Gezondheid is een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren en sociaal goed te functioneren. Het bewegingsonderwijs is voor verbetering vatbaar. Er zijn reële verbeterkansen door slimme afspraken te maken en bewegingsonderwijs anders te organiseren.
“Onderzoek heeft aangetoond dat bewegen kan bijdragen aan het verbeteren van de leerprestaties van kinderen.” “Onderwijs, opvang en sportverenigingen dichter bij elkaar brengen is belangrijk bij stimulering van het dagelijkse, sportieve bewegen voor kinderen.”
De schoolbesturen en de gemeente Groningen starten drie proefprojecten rond kwaliteitsverbetering en een efficiëntere organisatie van bewegingsonderwijs en het buitenschools sport- en beweegaanbod. Dit moet ertoe leiden dat kinderen in de basisschoolleeftijd meer en veelzijdiger gaan bewegen. Donderdag 5 september wordt de samenwerking tussen de schoolbesturen en de gemeente Groningen feestelijk bezegeld met de ondertekening van het Convenant. Hierin zijn afspraken over kwaliteitsverbetering van het bewegen voor kinderen in deze projecten vastgelegd.
Presentatie: 15.50 uur: ‘Bewegen voor kinderen en Healthy Ageing’ door Remo Mombarg (Lectoraat Sportwetenschap; kenniskring Bewegingsonderwijs en motorisch leren)

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
Datum2013-09-05
TypeConferentiebijdrage
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk