De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Procedural Texturing

Een onderzoek naar het procedureel genereren van realistische 3D materialen voor het verbeteren van de texturing-pipeline voor de post-productie afdeling binnen MediaMonks.

Open access

Procedural Texturing

Een onderzoek naar het procedureel genereren van realistische 3D materialen voor het verbeteren van de texturing-pipeline voor de post-productie afdeling binnen MediaMonks.

Open access

Samenvatting

De doelstelling van dit onderzoek is het verschaffen van kennis en mogelijkheden op het gebied van realistische textures/materials d.m.v. Procedural Content Creation (PCG). De bevonden resultaten zullen gebruikt kunnen worden om de huidige texturing pipeline van MediaMonks te verbeteren. 
 
Een probleemanalyse wordt uitgevoerd waaruit blijkt dat het bedrijf op zoek is naar een betere workflow om deze materialen te creëren en te delen binnen hun verschillende afdelingen. Tevens wordt er bevonden dat er nog geen efficiënte manier is om deze te implementeren in hun gebruikte 3D software. 
 
Hierbij worden als volgt de onderzoeksvragen behandeld om meer inzicht te krijgen over de huidige pipeline van de post-productie afdeling binnen MediaMonks, wat procedural content creation kan bieden en verbeteren, wat de beste workflow is om deze materialen te creëren en hoe deze workflow het beste te kunnen implementeren binnen de huidige pipeline. Hiermee wordt er antwoord gegeven op de hoofdvraag, die zich richt op het verbeteren van de huidige (3D) procedura  texturing pipeline.  
 
Het onderzoek bestaat uit een gedeelte theoretische kader over Procedural Content Creation met als nadruk het gebruik van software van Allegorithmic, om de onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van onderzoeksmethodes zoals: case study, desk research en vergelijkend onderzoek, etc.
 
Hierbij is als belangrijkste resultaten gebleken dat de huidige pipeline veel baat heeft bij het integreren van deze innovaties door de gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie van verwerken van data, opslag en benodigde rekenkracht. Naast dit biedt deze flexibiliteit en variatie met een een non-destructive workflow. 
 
Uit verdere resultaten uit experimenten kan worden geconcludeerd dat uiteindelijk de beste workflow gebaseerd is op situatie, tijdsbestek en gewenste resultaat. Hierbij is op te merken dat node-based workflow meer flexibiliteit en variatie levert met aanzienlijk lagere benodigde data opslag en rekenkracht, maar dat er met photogrammetry snel en efficiënt  realistische materialen kunnen worden opgezet. 
 
Naast het handmatig opzetten van procedurele materialen is het integreren van Artificial Intelligence zoals in Substance Alchemist van steeds groter belang. Dit kan worden meegenomen als suggestie voor een vervolgonderzoek, waarbij eenzelfde vergelijkend methodiek toegepast kan worden.

Toon meer
Trefwoorden
OrganisatieSaxion
OpleidingKunst en Techniek
Datum2019-07-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk