De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Over leven met NAH

Onderzoek naar de zorgvraag van kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Over leven met NAH

Onderzoek naar de zorgvraag van kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek gaat over de zorgvraag van kinderen met Niet aangeboren hersenletsel (NAH) in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van ’s Heeren Loo Ermelo en heeft de volgende hoofdvraag: ‘Wat is de zorgvraag van kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel van 4-14 jaar en hoe kan ’s Heeren Loo Ermelo aansluiten bij deze zorgvraag?’

De gevolgen van NAH hebben een grote impact op het leven van het kind. Daarnaast zijn de gevolgen erg divers, per kind kan NAH anders tot uiting komen. Er is gebleken dat het kind niet op alle gebieden schade oploopt.
Dé zorgvraag bleek niet te bestaan, hiervoor is de doelgroep te breed. Kinderen met NAH hebben behoefte aan zorg op maat, afgestemd op het individu. Daarnaast is de zorgvraag van het kind niet los te zien van de zorgvraag van de ouders, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Om aan te kunnen sluiten bij de zorgvraag zijn er verschillende methodieken en voorzieningen die passend zouden kunnen zijn. Het belangrijkste is echter dat er aangesloten wordt bij de behoefte van het kind. Factoren die hiervoor nodig zijn, zijn rust, structuur, eenduidigheid, voorspelbaarheid en foutloos leren.

De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat er niet één manier is waarop ’s Heeren Loo Ermelo kan aansluiten op de zorgvraag van kinderen met NAH. Hiervoor is de doelgroep te breed, zijn de gevolgen te divers en vraagt de doelgroep om zorg op maat.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Partner’s Heeren Loo Ermelo
Jaar2014
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk