De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen Sterker

rond autisme

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen Sterker

rond autisme

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Elk jaar komt bij ouders van onze school de wens en vraag naar voren om "het" ook eens uit te leggen aan hun familie, vrienden en/of kennissen. De ouders geven aan zich vaak niet begrepen te voelen als ze vertellen hoe moeilijk ze het soms hebben met het opvoeden en samen leven met hun kind met autisme. Het gesprek over autisme ervaren ze als ingewikkeld en ze hebben het gevoel te stuiten op een muur van onbegrip. Dat geeft veel verdriet, eenzaamheid en onzekerheid bij de ouders.
Afgelopen jaar hebben we besloten tegemoet te komen aan dit verzoek en hebben we een zgn. ""naastenavond"" georganiseerd. Ouders mochten maximaal twee mensen uit hun omgeving die belangrijk voor hen zijn, uitnodigen mee te komen naar deze avond. Aan de hand van een speciaal voor dit doel geschreven powerpointpresentatie rond autisme met theorie, filmfragmenten en praktijkvoorbeelden hebben we er vorm aan gegeven.
Mijn programma-onderzoek richt zich op deze avond. Ik heb het effect onderzocht van de naastenavond voor zowel de ouders van de kinderen met autisme die bij ons op school zitten als voor de naasten die met deze ouders waren meegekomen naar de naastenavond.
Middels vragenlijsten heb ik o.a. gevraagd naar de beleving van de avond, naar mogelijke toename van begrip en kennis en de reden van hun komst.

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
Jaar2011
TypeMaster
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk