De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Op weg naar educatief partnerschap!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Op weg naar educatief partnerschap!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoeken tonen aan dat betrokkenheid van ouders bij school van belang is vanwege het vergroten van leerkansen van leerlingen, taakverlichting van de school, afstemming over opvoeding en ondersteuning van het leerproces, maar ook als uiting van burgerschap en als middel tot culturele integratie.
Er is binnen ons team behoefte geuit aan samenwerken aan schoolontwikkeling, gebruik makend van landelijke ontwikkelingen en feedback van partners, bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Het team concludeert dat het stimuleren van ouderbetrokkenheid niet vanzelf gaat. Ouders willen graag meedenken en hebben behoefte aan meer informatie betreffende zorg en processen. Educatief partnerschap heeft om deze redenen vorm gekregen in de herziene visie van de school. Volgende stap is het vormgeven van deze visie, waarbij dit veranderplan handreikingen biedt.

Oplossingsgerichtheid en eigenaarschap creëren, staan in dit stapsgewijze veranderplan voorop. Inhoudelijke aanbevelingen richten zich op structuur, vaardigheid, bereidheid en cultuur. Het is aan het (verander)team welke inhoudelijke initiatieven er genomen worden, passend bij de herziene visie op educatief partnerschap van de school. Als coach richt ik mijzelf op de proceskant en vormen communiceren, afstemmen en differentiëren uitgangspunten.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
Jaar2011
TypeMaster
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk