De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen werken aan Samenwerken!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen werken aan Samenwerken!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Afgelopen 18 weken heeft de projectgroep gewerkt aan de afstudeeropdracht "Samen werken aan Samenwerken". De projectgroep heeft gekeken naar de samenwerkingsrelatie tussen de jeugdgezondheidszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

De projectgroep heeft de oorzaken van de knelpunten in de samenwerkingsrelatie tussen de JGZ en de GGZ in beeld gebracht door te brainstormen uit eigen ervaring, expert en literatuur. Voor het raadplegen van experts is er een digitale vragenlijst verspreid onder de jeugdverpleegkundigen en de medewerkers van de GGZ. Vanuit de jeugdverpleegkundigen was er 81,8% respons. Vanuit de medewerkers van de GGZ kwam er geen respons. Ook na de herinnering bleef respons van de GGZ uit. De projectgroep heeft hierover contact opgenomen met de manager van de GGZ. De manager gaf aan op het moment geen medewerking te kunnen verlenen. Ter aanvulling op de digitale vragenlijst heeft de projectgroep gebruikt gemaakt van een focusgroep interview en twee diepte interviews.

Uit de dataverzameling is gebleken dat vanuit de JGZ de knelpunten binnen de samenwerkingsrelatie tussen de JGZ en de GGZ terug te vinden zijn in de onbekendheid over elkaars deskundigheid, het kennistekort over de contactpersonen binnen de GGZ, de interpretatie van de wetgeving rondom de privacy en het eenrichtingsverkeer in de communicatie.
Aan de hand van deze punten heeft de projectgroep maatregelen en aanbevelingen opgesteld. Deze kunt u vinden in de schriftelijke verantwoording.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Hogeschool Verpleegkunde
PartnersThuiszorg Pantein te Uden
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk