De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Persoonlijke kwaliteiten : "Worden jullie kwaliteiten optimaal benut?!"

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Persoonlijke kwaliteiten : "Worden jullie kwaliteiten optimaal benut?!"

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Severinus is trots op de manier waarop zij op dit moment zorg verlenen. Zij vragen zich echter wel af op welke manier de zorg verbeterd zou kunnen worden. Daarom is Severinus naar de projectgroep toe gekomen met de vraag om te kijken naar de verschillende persoonlijke kwaliteiten van de verpleegkundigen en of deze goed zijn afgestemd op het niveau van de bewoners.

Het probleem dat zich voordoet binnen dit project is dat de teams niet altijd samengesteld worden aan de hand van de verschillende kwaliteiten van de verpleegkundigen. Met die kwaliteiten worden de persoonlijke kwaliteiten die een verpleegkundige werkzaam in de zorg kan hebben bedoeld. Hier vallen de volgende kwaliteiten onder: ondernemingszin, collegialiteit, motiverend en stimulerend vermogen, flexibiliteit, ambitie, verantwoordelijkheidsbesef, gevoel van eigenwaarde, stressbestendigheid, assertiviteit en zelfstandigheid, integriteit en creativiteit. (Gramsbergen, 2005). Doordat de teams niet altijd samengesteld worden aan de hand van de verschillende kwaliteiten kan het voorkomen dat de verschillende verpleegkundige teams binnen Severinus niet optimaal functioneren. De persoonlijke kwaliteiten van de verpleegkundigen worden niet evenredig verdeeld binnen een team of de persoonlijke kwaliteiten van de verpleegkundigen zijn niet goed op elkaar afgestemd. Door de persoonlijke kwaliteiten in kaart te brengen kan een team beter samengesteld worden.
Severinus heeft gevraagd of wij, als projectgroep, willen onderzoeken of dit probleem zich voordoet in de verschillende woonhuizen van Severinus.

Probleemstelling:
De projectgroep heeft bij het probleem de volgende probleemstelling geformuleerd.
Wat zijn de aanwezige en benodigde persoonlijke kwaliteiten van de verpleegkundigen niveau 4 en 5 binnen de verpleegkundige teams van Severinus, afgestemd op de 4 niveaus van verstandelijk gehandicapten.

Doel
Bij deze probleemstelling heeft de projectgroep het volgende doel opgesteld.
Binnen 5 maanden zal de projectgroep in kaart brengen wat de benodigde en aanwezige kwaliteiten van de verpleegkundigen niveau 4 en 5 op de verschillende woongroepen zijn, aangepast op het niveau van de bewoners.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Hogeschool Verpleegkunde
PartnersSeverinus te Eindhoven
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk