De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Maysani school

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Maysani school

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze samenvatting omschrijft in het kort wat de afgelopen maanden is onderzocht om de eindrapportage tot stand te brengen. De aanleiding voor dit onderzoeksproject is de bouw van een school in de provincie Maysan (Irak). In Maysan bestaat een groot tekort aan schoolgebouwen in verhouding tot het aantal leerlingen in die regio, vooral wat betreft basisschoolgebouwen.
De probleemstelling die hierbij een cruciale rol speelt luidt als volgt: “Op welke wijze kan een ontwerp gemaakt worden voor een basisschool dat voldoet aan bestaande randvoorwaarden en tevens kan inspelen op de toekomstige wensen van de gebruikers?”. Door het beantwoorden van de deelvragen in de vorm van verschillende analyses, wordt een antwoord gegeven op de hoofdvraag om uiteindelijk te komen tot een geschikt basisschoolgebouwontwerp. Er zal daarbij worden ingegaan op de belangrijkste analyses, die ook chronologisch terug te vinden zijn in de bijlage van deze eindrapportage:
• Onderwijssituatie in Maysan, waarbij wordt gekeken naar de bestaande situatie.
• Programma van Eisen, waarbij de randvoorwaarden van het Ministerie van Onderwijs en de wensen van de gebruikers worden toegelicht.
• Het klimaat van Maysan, waarbij de klimaatkarakteristieken van Maysan en de bijbehorende passieve klimaattechnieken worden beschreven.
• Schets ontwerp, waarbij een beeld wordt gevormd van hoe het ontwerp er mijns inziens uit moet komen te zien.
• Voorlopig ontwerp, waarbij a.d.h.v. plattegronden, doorsnedes, aanzichten en details een specifieker beeld wordt gevormd van het ontwerp.
Met behulp van bovenstaande onderzoeken en het daaruit gevormde ontwerp is getracht om een alternatief te geven voor de bestaande ontwerpen van schoolgebouwen in Maysan, waarbij zorgvuldig is omgegaan met de bestaande randvoorwaarden en rekening gehouden is met de toekomstige wensen van de gebruikers.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Arnhem en Nijmegen
PartnerHogeschool van Arnhem en Nijmegen
Datum2015-06-19
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk