De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Performance optimalisatie bij PostNL

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Performance optimalisatie bij PostNL

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit verslag leest u hoe ik de afgelopen 17 weken gewerkt heb aan mijn afstudeeropdracht bij Nalta Software BV. Verder in dit verslag zal Nalta Software BV. Nalta genoemd worden. Nalta is een internetbedrijf, welke oplossingen biedt voor elke digitale transformatie. Dit varieert van het bedenken van strategieën tot en met de implementatie van de daadwerkelijke oplossingen. Hiervoor ontwerpt en ontwikkelt Nalta responsive websites, online platformen, en applicaties. Eén van de belangrijkste klanten van Nalta is PostNL, omdat zij voor een groot deel van de omzet zorgt. Hiervoor ontwikkelt Nalta onder andere het internationale track and trace klantenportaal. Dit klantenportaal is het project waar ik mij op heb gericht tijdens de afstudeeropdracht.

Het probleem waar PostNL mee kampt is dat de performance van het zakelijke klantenportaal niet optimaal werkt. Het merendeel van de zakelijke klanten van PostNL bevindt zich buiten Europa. Deze zakelijke klanten vinden dat het te lang duurt voor zij resultaat krijgen vanaf het klantenportaal wanneer zij een webpagina opvragen. Dit zorgt voor klachten vanuit de zakelijke klanten van PostNL.

Tijdens de onderzoeksfase van mijn afstudeeropdracht ben ik opzoek geweest naar verschillende methoden en technieken om de performance van het klantenportaal te verbeteren. Hierop volgend heb ik tijdens de implementatiefase een prototype geïmplementeerd welke de effectiviteit van de gekozen oplossing aantoont.

Zoals hierboven beschreven heb ik een prototype geïmplementeerd en geen productie waardige oplossing. Hierom schrijf ik na de onderzoeks- en implementatiefase een adviesrapport. In dit adviesrapport is de gekozen oplossing beargumenteerd en is de effectiviteit beschreven.

Allereerst ben ik begonnen met een beschrijving van de organisatie Nalta en de manier waarop zij te werk gaat. Vervolgens heb ik de opdracht beschreven en de context waarin deze opdracht wordt uitgevoerd.

Verder komen in dit verslag onderwerpen aan bod zoals: de projectaanpak van de methoden en technieken die tijdens mijn afstudeeropdracht gebruikt zijn, de verschillende werkzaamheden die ik heb uitgevoerd, de resultaten en de evaluatie.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/koen-van-zeijl-51745811b/

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnerNalta Software BV
Datum2020-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk