De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Inzicht in het proces tussen kassa, keuken en voorraad

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Inzicht in het proces tussen kassa, keuken en voorraad

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Delightful Desserts is een restaurant waar voornamelijk toetjes en koffie worden verkocht. Het is begonnen in het Verenigd Koninkrijk, waar het enkele vestigingen heeft. De opdrachtgever heeft een samenwerking met de Engelse tak en is daarmee in de mogelijkheid gesteld deze formule door heel Europa op te kunnen starten. Een eerste vestiging is dit jaar in Breda geopend. Naast Delightful Desserts heeft de opdrachtgever ook de franchiserechten van ChicKing, een quick-serve kiprestaurant. Hiervan is ook al een vestiging in Amsterdam en zijn meerdere vestigingen al in aanbouw. Met Delightful Desserts en ChicKing gecombineerd wil de opdrachtgever de komende vijf jaar zeker 100 vestigingen openen.
De Delightful Desserts vestiging in Breda is open en draaiende, echter doordat er geen verbinding is tussen de gegevens van de kassa, keuken en de voorraad zijn de werknemers onnodig veel tijd kwijt aan hun werkzaamheden tijdens het bestel- en bereidingsproces. Hierdoor is de wachttijd van de klant langer dan nodig. Delightful Desserts is op zoek naar een schaalbare, digitale oplossing die de verschillende onderdelen van dit proces binnen het restaurant met elkaar verbindt, zodat er minder tijd aan onnodige handelingen wordt besteed tijdens het bestel- en bereidingsproces en men een beter inzicht krijgt in beide processen.

Door het ontbreken van een verbinding tussen de gegevens van de kassa, keuken en voorraad zijn de werknemers veel onnodige tijd kwijt tijdens het bestel- en bereidingsproces.

Binnen 16 weken een getest ontwerp voor een systeem dat op een schaalbare, gebruiksvriendelijke manier de gegevens van de kassa, keuken en voorraad samenbrengt en visualiseert. Op deze manier gaat er minder onnodige tijd verloren door de taken in het bestel- en bereidingsproces parallel te laten lopen in plaats van in serie.

Tijdens dit project zullen er een aantal producten worden opgeleverd. Na afronding van het onderzoek zal een onderzoeksrapport worden opgeleverd, waarin de bevindingen van het onderzoek staan. Vervolgens zullen er op basis hiervan concepten worden opgeleverd, waarmee een ontwerprichting kan worden gekozen. Er vindt een ontwerpfase plaats waaruit een ontwerprapport en een hi-fi prototype wordt opgeleverd, en een testfase waaruit een testrapport wordt opgeleverd.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD Communication & Multimedia Design
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersDelightful Desserts
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk