De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Project MTX

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Naar aanleiding van een opdracht van de oncologie werkgroep zijn wij met ons differentiatieproject gestart. Het project heeft betrekking op het toedienen van het medicijn Methotrexaat (MTX).
De oncologie werkgroep van het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp heeft gesignaleerd dat het niet duidelijk is wie er verantwoordelijk is bij het toedienen van methotrexaat intraveneus en intramusculair. Ons is daarom gevraagd om uit te zoeken wat de wet- en regelgeving is met betrekking tot het medicijn methotrexaat (MTX). Ook is ons gevraagd om een opzet te maken voor een protocol voor het toedienen van MTX dat ziekenhuisbreed kan worden ingevoerd.
Ons doel met dit project is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van zorg met betrekking tot het toedienen van het medicijn methotrexaat, intraveneus en intramusculair, groter wordt binnen het Rijnland Ziekenhuis. Dit doel willen wij behalen door uit te zoeken bij wie de verantwoordelijkheid ligt bij het toedienen van MTX intraveneus / intramusculair en door een protocol te schrijven waarin staat beschreven wie welke verantwoordelijkheid heeft bij de toediening van mtx intraveneus en subcutaan.
Om tot een goed inzicht te komen wat de knelpunten zijn rond het toedienen van MTX hebben wij de huidige situatie waarop MTX binnen het Rijnland Ziekenhuis wordt toegediend beschreven.
Naar aanleiding van de huidige situatie zijn wij op zoek gegaan naar de wet- en regelgeving die van toepassing is op het toedienen van MTX. Met behulp van deze informatie hebben wij een schets gemaakt van de door ons gewenste situatie.
Naast het beschrijven van de gewenste situatie hebben wij een aantal aanbevelingen toegevoegd voor de oncologiewerkgroep. Daarbij hebben wij ook een protocol over het toedienen van MTX intraveneus / subcutaan gemaakt.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingGZH Opleiding tot Verpleegkundige
AfdelingAcademie voor Gezondheid
PartnersOncologie Werkgroep, Rijnland Ziekenhuis, Leiderdorp
Jaar2006
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk