De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Businessplan Het Atlantikwall Museum

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Businessplan Het Atlantikwall Museum

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Stichting Vesting Hoek van Holland richt zich op het restaureren, conserveren en op termijn openstellen van alle nog resterende verdedigingswerken binnen het verdedigingsbereik Hoek van Holland, waarbij aan deze verdedigingswerken een passende bestemming dient te worden gegeven. Om dit te kunnen realiseren is er als eerst gekozen om geschutsbunker 625b uit te graven. Dit werd vervolgens door de stichting als het bezoekerscentrum van een nieuw museum gebruikt. Omdat deze bunker werd ingericht met materiaal en bodemvondsten uit de Tweede Wereldoorlog die betrekking hadden op het Atlantikwall, werd de naam 'het Atlantikwall Museum' bedacht. De 625b museumbunker voldeed na verloop van tijd qua ruimte niet meer. Om deze reden is er besloten om te verhuizen. Hiervoor werd de 611 bunker uitgegraven. Na de verhuizing zal er meer tentoonstellingsruimte beschikbaar zijn. Ook is er een projectruimte aanwezig voor het vertonen van historisch beeldmateriaal.
Een ander doel van Stichting Vesting Hoek van Holland is geïnteresseerden en ook de nieuwe generatie kennis te laten maken met wat er zich in die periode heeft afgespeeld en wat nooit meer zou mogen gebeuren. De doelgroepen van het Atlantikwall museum zijn mensen vanuit Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Benelux die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de restanten daarvan. De bezoekers van het museum kunnen er wegens verschillende redenen komen. Er zijn bijvoorbeeld scholen die educatieve schoolreisjes naar het museum organiseren, bedrijven die daar hun vergaderingen en of bedrijfsfeestjes willen houden en mensen die allerlei feestjes willen vieren met hun families, vrienden en kennissen.
De stichting moet bij het nemen van belangrijke beslissingen voor het Atlantikwall museum rekening houden met haar stakeholders. De stakeholder die de meeste invloed hebben op de stichting zijn respectievelijk Deelgemeente Hoek van Holland, gemeente Rotterdam en gemeente Westland, omdat hun doelen weinig verschillen met die van de stichting. Een zeer belangrijk voorbeeld hiervan is dat Hoek van Holland evenementenbadplaats nummer 1 van Europa wil worden. Er zullen daarom meer promotionele activiteiten voor Hoek van Holland worden verricht. Hierdoor zal er meer bekendheid ontstaan. Als er meer mensen zullen komen naar Hoek van Holland, moet Stichting Vesting Hoek van Holland zich ook bezig gaan houden met de promotie voor het museum. Hierbij kan gedacht worden aan reclame in de regionale kranten, het nieuwe blad 'Get Hoekt!' en grote posters in Hoek van Holland en omstreken. Hierdoor zal er meer kans zijn dat de mensen die naar Hoek van Holland komen, ook het museum zullen bezoeken.
Het museum was in 2007 maar 16 dagen open. In deze 16 dagen heeft het museum 5.500 bezoekers gehad. Stichting Vesting Hoek van Holland heeft besloten dat het museum na de verhuizing elk weekend open zal zijn en in de maanden juli tot en met september zelfs elke dag. Volgens een berekening kan het museum per jaar ruim 56.000 bezoekers krijgen, als er binnen 16 dagen 5.500 al mensen kunnen worden ontvangen. Hierdoor zullen er zeker betere financiële resultaten behaald worden.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingAFM Bedrijfseconomie
AfdelingAcademie voor Accounting & Financial Management
PartnerLectron BV, Wateringen
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk