De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwikkelen van een webapplicatie (dashboard en API), die de visuele interactie tussen de chatbot en mantelzorger verzorgt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwikkelen van een webapplicatie (dashboard en API), die de visuele interactie tussen de chatbot en mantelzorger verzorgt

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit verslag wordt het ontwikkelproces van een dashboard (prototype) beschreven dat is uitgevoerd in opdracht van TrueLime, een ICT-bedrijf in Breda. Het dashboard is een Single-Page Application (SPA) dat de huidige functionaliteiten van de chatbot visualiseert. TrueLime heeft een chatbot ontwikkeld voor mantelzorgers en hun cliënten. De spraakgestuurde applicatie helpt mantelzorgers bij het verzorgen van hun naasten. Een chatbot bevat verschillende vaardigheden, zoals het beheren van afspraken, taken en het bijhouden van een logboek.

In de praktijk is het probleem ontstaan dat de spraakgestuurde applicatie niet toegankelijk is voor de doelgroep. Mantelzorgers en de cliënten hebben ‘visuele’ begeleiding nodig voor de interactie met de chatbot. Hiermee moet het mogelijk zijn om het dashboard ook zonder spraak te kunnen bedienen.

Het doel is om een dashboard (webapplicatie) te ontwikkelen voor het visualiseren van de interactie met de chatbot om zo de toegankelijkheid voor de mantelzorgers en hun cliënten te verbeteren. Om het dashboard zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken is er bij TrueLime een wens ontstaan om een Single-Page Application (SPA) te ontwikkelen. Een SPA zorgt voor een betere gebruikerservaring, omdat de volledige pagina van een webapplicatie niet bij elke interactie van de gebruiker (opnieuw) ingeladen hoeft te worden. Hiervoor is de volgende hoofdvraag ontstaan, namelijk: Hoe kan een dashboard voor TrueLime ontwikkeld worden, met het gebruik van een Single-Page application framework, om de interactie met de chatbot te verbeteren?

Na 17 sprints is er een dashboard ontwikkeld waar alle vaardigheden van de chatbot zijn gevisualiseerd. Hiermee is het mogelijk om taken, afspraken en logberichten te beheren in het dashboard. Verder worden data realtime uitgewisseld met elkaar en kan er rechtstreeks met de chatbot gecommuniceerd worden via een chat interface.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingITD HBO-ICT Software Engineering
AfdelingFaculteit IT & Design
PartnersTrueLime
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk