De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Eindverslag Thuis Zorg Gevraagd!

Rechten:

Eindverslag Thuis Zorg Gevraagd!

Rechten:

Samenvatting

Hoe kan de zorg voor mensen thuis vanuit een zorgorganisatie zo georganiseerd worden dat deze aansluit op de dagagenda van de klant? Met andere woorden: Hoe kan je als je langdurig van thuiszorg afhankelijk bent er een eigen leven op na houden? Om die vraag te beantwoorden gingen we in dit project in op onderliggende vragen als: wat verstaan we onder persoonsgerichte zorg, hoe geven we daar praktisch invulling aan; wie bepaalt de zorgvraag en wie bepaalt het aanbod; en welke logistieke werkwijzen helpen de zorgorganisatie om zorg persoonsgericht te organiseren? We beschrijven de ervaringen die we hebben opgedaan in het project Thuis Zorg Gevraagd!.
Thuis Zorg Gevraagd! is een regionaal innovatieproject, uitgevoerd door Hogeschool Rotterdam, kenniskringen Transities in Zorg, Logistics en Eerstelijnszorg in samenwerking met het Van Kleef Instituut en zorgorganisaties Careyn en Vierstroomzorgring. Er is gericht gewerkt aan logistieke
vraagstukken bij het organiseren van persoonsgerichte zorg en aan integratie van kennisontwikkeling, onderwijs en praktijk. De formele uitvoering vond plaats van januari 2007 tot en met januari 2008.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Rotterdam
LectoraatKenniscentrum Zorginnovatie
Datum2008-01-01
TypeRapport
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk