De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

HRLM Haarlemse stadsglossy

De waarden van een nieuwe contentstrategie

Rechten:

HRLM Haarlemse stadsglossy

De waarden van een nieuwe contentstrategie

Rechten:

Samenvatting

De probleemstelling voor dit onderzoek: ‘Hoe kan HRLM zijn contentstrategie verbeteren door deze af te stemmen op de afnemerswaarden, zodat het adverteerderspercentage makkelijker kan groeien?’ Het doel van dit onderzoek is inzichtelijk te maken op welke wijze de organisatie de huidige contentstrategie kan aanpassen door zich te verdiepen in de waarden van de potentiële adverteerders, zodat HRLM zijn advertentiebasis kan vergroten.
Om dit doel te kunnen realiseren en ter beantwoording van de centrale vraag is kwalitatief onderzoek gedaan onder makelaarskantoren, meubel- en interieurzaken en kledingwinkels. Daarnaast is deskresearch ingezet om de situatie van HRLM te schetsen. Gebaseerd op de waardentheorie van Schwartz zijn er drie hypotheses opgesteld, die relevant zijn voor het beantwoorden van de centrale vraag.
Het blijkt aanbevelenswaardig om een structurele verandering door te voeren in de huidige content van HRLM. Door meer content aan te bieden over mode en wonen, ondernemers uit de stad te portretteren en meer te schrijven over woonwijken buiten het centrum en regelmatiger te schrijven over projecten die plaatsvinden in Haarlem, kan HRLM zijn advertentiebasis versterken.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
Datum2018-05-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk